Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2024 12:29

Lifecell купила французька компанія: що відомо

Lifecell купила французька компанія: що відомо
Французький мільярдер купив українського мобільного оператора Lifecell. Фото: facebook.com/lifecellua

Французька інвестиційна компанія NJJ Holding придбала українські телекомунікаційні компанії - мобільного оператора Lifecell та провайдера зв'язку й платного телебачення "Датагруп-Volia".

Їх об'єднають в одну платформу, повідомила Horizon Capital, яка брала участь в угоді. Об'єднану платформу очолить нинішний генеральний директор "Датагруп" Михайло Шелемба. Вартість операції складає не менше $524,3 млн.

"Lifecell - третій за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні після "Київстар" та Vodafone. Оператор об'єднається з компанією "Датагруп-Воля", яка надає послуги фіксованого зв'язку та платного телебачення. Майбутня інтеграція дозволить платформі пропонувати сервіс, що поєднує мобільний зв'язок, фіксований зв'язок та платне телебачення. Очікується, що нова платформа залучить близько 10 млн мобільних користувачів і більше 4 млн осіб, підключених через фіксовану мережу доступу", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Безкоштовний зв'язок та інтернет" - українців попередили про схему шахраїв

Lifecell повністю належав до Turkcell. У квітні київський суд розчистив шлях для придбання, знявши арешт з акцій Lifecell, які належать російському мільярдеру Михайлу Фрідману. Той перебуває під санкціями і володів приблизно 20% акцій через LetterOne.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародна фінансова корпорація нададуть $435 млн у вигляді кредитів.

Консорціум NJJ Holding належить Ксав'є Нієлю, засновнику європейської телекомунікаційної групи Iliad.

eSIM (вбудована SIM-картка) - це інноваційна технологія, яка змінює спосіб, яким ми підключаємо свої пристрої до мобільних мереж. Вона представлена у формі цифрової SIM-картки, що вбудована прямо в електронний модуль пристрою, на відміну від традиційних SIM-карток, які мають фізичну форму і потребують фізичної установки у телефон або планшет. Завдяки eSIM користувачі можуть активувати мобільні послуги без необхідності фізичного доступу до картки, що спрощує процес підключення до мережі.

Ця технологія працює на основі профілів, які можуть бути завантажені й активовані із сервера мобільного оператора. Наприклад, завдяки такій компанії, як Yesim.app ви зможете легко підєднуватися до операторів по всьому світу та обирати тарифний план за своїми потребами.

Зараз ви читаєте новину «Lifecell купила французька компанія: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути