Ексклюзиви
понеділок, 06 липня 2009 17:38

Лікувальні грязі Криму оцінили в $ 11 млрд

Лікувальні грязі Криму оцінили в $ 11 млрд

Повна вартість усіх запасів лікувальних грязей на території АР Крим у місцевих цінах становить 27,3 млрд грн ($ 5,4 млрд), у світових цінах - 55,4 млрд грн ($ 10,97 млрд), повідомили в Раді міністрів АРК

Зокрема, за даними прес-служби, незважаючи на значні запаси, лікувальні грязі освоюються в невеликих обсягах.

При цьому постійно розробляється тільки Сакське родовище, де видобуток бруду ведеться в Східному басейні. Раніше розроблялося ще й Чокракське родовище.

Зазначимо, що щорічно в Криму видобувається близько 3,0-4,0 тис. тонн лікувальної грязі і 15,0 тис. куб. м ропи, які використовуються в здравницях і лікарнях Південного берега Криму, міст Євпаторії, Саки, Бахчисарая, Феодосії, Судака, Сімферополя і Севастополя.

У той же час, на території Криму нараховується 35 соляних озер. Запаси лікувальної грязі складають 23,4 млн куб. м, з яких 16 млн куб. м (68%) знаходяться в трьох озерах Керченського півострова (Ленінський район - Чокракське, Тобечикське, Узунларське), 4,4 млн куб. м (19%) - у двох басейнах Сакського лікувального озера (Сакський район), близько 3,0 млн куб. м (13%) - в озері Джарилгач (Чорноморський район).

Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко заявив, що Україна веде переговори з Європейським Союзом щодо економічної підтримки Автономної Республіки Крим.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Лікувальні грязі Криму оцінили в $ 11 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути