вівторок, 13 травня 2008 17:41

Латвійським геям дозволили вийти на парад

Власті латвійської столиці дозволили представникам нетрадиційної сексуальної орієнтації провести ходу в центрі міста, повідомляє DELFI. Відповідна домовленість досягнута між Ризькою думою і рухом Mozaika - організацією, яка виступає на підтримку сексуальних меншин.

Учасники параду, запланованого на ранок 31 травня, пройдуть від Англіканської церкви до Кам"яного моста і назад. На час заходу в центрі міста буде обмежено рух транспорту.

Раніше представники латвійського уряду, як відзначає агентство, рекомендували членам руху Mozaika зібратися на території Верманського парка, обгородженого огорожею. Таким чином учасники заходу були б захищені від можливих нападів з боку агресивних представників релігійних і націоналістичних організацій.

Організатори ходи, як повідомляв "Телеграф", не заперечували проти того, щоб провести парад на території парку. Проте коли вони поводилися із заявкою в Ризьку думу, з"ясувалося, що це місце вже зайняте: 31 травня міські власті планують провести там якийсь захід.

Нагадаємо, що гей-паради, що проходили в Ризі в минулі роки, супроводжувалися зіткненнями між учасниками ходу і їхніми супротивниками, які закидали демонстрантів тухлими яйцями і помідорами, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Латвійським геям дозволили вийти на парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути