середа, 16 квітня 2008 10:48

Квасневський: "Росія може опинитися в НАТО раніше України"

Екс-президент Польщі Олександр Квасневський вважає, що Росія опиниться в НАТО швидше, ніж Україна, хоча це трапиться не сьогодні і не завтра.

Квасневський заявив про це на конференції Ідентифікація і інтеграція в нову Євразію, яка була організована Центром по вивченню Євразії. Олександр Квасневський виступив з доповіддю, яка була присвячена відносинам Заходу з Україною і Росією в світлі недавнього саміту НАТО в Бухаресті.

"Багато країн опинилися в сірій зоні між Заходом і Росією з її зростаючими амбіціями і очікуваннями", - зробив висновок екс-президент Польщі. Головною з цих країн є Україна, яка, за словами пана Квасневського, "не знає, що їй робити зі своїм положенням в Європі, і відчуває нестачу інформації про відносини ЄС з Росією", пише газета.

Крім того, на думку Квасневського "процес європейської інтеграції знаходиться в біді, а сам ЄС виявився на роздоріжжі". А винні в такому плачевному положенні справ країни старої Європи, для яких європейська інтеграція вже втратила привабливість.

Швидше за все, на оцінки Олександра Квасневського вплинули підсумки бухарестського саміту НАТО, де ряд "старонатовців" на чолі з Німеччиною заблокували отримання Україною і Грузією Плану дій з членства в альянсі.

В кінці виступу екс-президент Польщі розкритикував Росію. На його думку, Росія зійшла з шляху демократії. Квасневський відзначив, що "в найближчі вісім років не слід чекати яких-небудь істотних змін в російській системі влади і економіки, оскільки Дмитро Медведєв продовжить існуючий курс". Надії пан Квасневський покладає лише на молодих росіян, причому вибраного президента РФ він в цю категорію не включає, пише російське видавництво.

Нагадаємо, 3 квітня на саміті в Бухаресті члени НАТО перенесли ухвалення остаточного рішення про приєднання України і Грузії до Плану дій з членства на грудень 2008 року. А на думку Росії, у Грузії і України немає шансів отримати запрошення до Північноатлантичного альянсу.

Як повідомлялося, Росія може підняти питання про приналежність Криму у разі форсованого вступу України в НАТО, заявив голова комітету Держдуми у справах СНД і зв"язкам із співвітчизниками Олексій Островський, пише в сьогоднішньому номері газета Комерсант.

Зараз ви читаєте новину «Квасневський: "Росія може опинитися в НАТО раніше України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути