Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 15:35

Найбільший виробник солі в Україні опинився в центрі скандалу

Автор: unn.com.ua
  Директором "Артемсолі" призначили колишнього "регіонала" Юрія Товстокоренка
Директором "Артемсолі" призначили колишнього "регіонала" Юрія Товстокоренка

Минулого тижня Міністерство аграрної політики і продовольства України змінило керівника державного підприємства "Артемсіль", передає УНН.

Так, замість Вікторії Луценко, яка пропрацювала на посаді в.о. директора "Артемсолі" близько року, був призначений Юрій Товстокоренко. Юрій Васильович — доволі відома особа у Соледарі, колишній мер, який потрапив в крісло міського голови від Партії регіонів і не без протекції Олександра Степаненка (чинний мер міста), який називає Товстокоренка своїм учнем.

З чим же пов'язана така поспішна заміна керівника ДП "Артемсіль"?

Адже ще зовсім недавно, перед новорічними святами, в своєму інтерв'ю перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк зазначив, що "Артемсіль" — підприємство специфічне, і будь-які різкі рухи, кадрові перестановки там — небезпечна річ.

Можна було б звинуватити пані Луценко в неефективному управлінні ввіреним підприємством, але статистика, наведена на сайті профільного міністерства, свідчить про зростання чистого прибутку вже за 11 місяців 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Більш того, помітно покращилася і соціальна атмосфера на самому підприємстві, що не раз відмічалося й самими соледарцями. А в січні відкриття нової прогресивної лінії з виробництва солі відвідав Глава Донецької ОДА Павло Жебрівський, який підкреслив інноваційний підхід в роботі підприємства.

На думку самої Вікторії Луценко, причина проста — її діяльність щодо перешкоджання виведенню коштів держпідприємства за фіктивними договорами. У коментарі екс-керівник ДП "Артемсіль" сказала наступне: "Таке рішення було повною несподіванкою як для мене, так і для колективу. В процесі своєї роботи щодо захисту "Артемсолі" від рейдерських атак і корупційних схем, відстоювання інтересів колективу, який був зі мною поруч у моїй боротьбі, я не зовсім зрозуміла таке рішення Міністерства. Впевнена, що у своїй діяльності щодо збереження та підтримки ефективно працюючих держпідприємств і захисту інтересів таких стратегічних для нашої країни об'єктів як "Артемсіль", чиновники вже розуміють очевидну непослідовність своїх дій. Зараз "Артемсіль" в руках тих, для кого в пріоритеті — вивести величезні суми з підприємства".

Автор: unn.com.ua
  Директором "Артемсолі" призначили колишнього "регіонала" Юрія Товстокоренка
Директором "Артемсолі" призначили колишнього "регіонала" Юрія Товстокоренка

У листопаді 2017 року в ЗМІ вже обговорювалася тема протестів робітників і профспілок "Артемсолі" через арешт рахунків їхнього підприємства.

А сталося це через триваючі судові тяжби між містоутворюючим для Соледара підприємством і приватною фірмою "Пам'ять", яка підконтрольна нинішньому меру Соледара Олександру Степаненку.

Саме ця "Пам'ять" намагається стягнути з "Артемсолі" 70 мільйонів за незрозумілими, фіктивними зобов'язаннями. А нинішня, лютнева зміна керівництва дивним чином збіглася з датою засідання Касаційного господарського суду в складі Верховного суду України, на яке 15 лютого приїхала в.о. директора Вікторія Луценко разом з колективом.

І поки керівник відстоювала в суді інтереси ввіреного їй підприємства, держсекретар профільного Міністерства вирішив провести екстрену заміну, призначивши виконувати обов'язки Юрія Товстокоренка, який належить до кола найближчих соратників мера Степаненка.

Мабуть, розв'язка в позовах між "Пам'яттю" і "Артемсіль" не за горами. А через таку кадрову рокіровку майбутнє стратегічного для України державного підприємства доволі безперспективне.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший виробник солі в Україні опинився в центрі скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути