неділя, 28 липня 2013 10:45

Хрещення Русі продовжать відзначати літургією та хресною ходою
7

Фото: Фото: Олеся Дубовик

Біля Володимирського собору у Києві зібралося вже пару тисяч людей. Сьогодні тут УПЦ КП відзначатиме 1025-річчя Хрещення Русі. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Люди до собору продовжують сходитися. Багато приїзджих переважно з західних та центральний областей. Багато людей у вишиванках, Також на урочистості прийшов лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та ще кілька нардепів від опозиції.

Водночас неподалік собору стоять шість автобусів із правохоронцями. Зазначимо, що зараз має відбутися урочиста літургія у Володимирському соборі після цього заплановано ходу від собору до Володимирської гірки. У цій ході мають намір взяти участь і опозиційні сили.

Нагадаємо, вчора 27 липня Президент Віктор Янукович взяв участь в урочистому молебні з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі, повідомляє прес-служба президента.

До участі в молебні приєдналися президент Республіки Молдова Ніколає Тімофті, президент Російської Федерації Володимир Путін, президент Республіки Сербія Томіслав Ніколич, глави церковних делегацій, які прибули для участі в урочистостях на запрошення президента України.

Зараз ви читаєте новину «Хрещення Русі продовжать відзначати літургією та хресною ходою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути