Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 13:25

Козулін після похорону дружини продовжить голодування

Один з лідерів білоруської опозиції, керівник білоруської соціал-демократичної партії Народна грамада Олександр Козулін має намір продовжити голодовку, повернувшись у колонію після похорону дружини.

"Я ніякого помилування просити ніколи не буду. Буду в колонії далі продовжувати голодовку і вимагати не тільки свого звільнення, але й звільнення молодофронтівця Андрія Кіма" (одного з лідерів опозиційного Молодого фронту), – сказав Козулін РИА Новости.

24 лютого Козулін оголосив голодовку з вимогою відпустити його на похорон дружини Ірини Козуліної, яка померла 23 лютого. У понеділок, 25 лютого, в Мінську відбувся двотисячний мітинг, присвячений пам"яті Ірини Козуліної. У ніч з 25 на 26 лютого білоруська влада надала опозиціонеру тридобову відпустку для участі в похороні дружини

Козулін повідомив, що за ці три дні він має намір подати до суду на президента країни Олександра Лукашенка за моральні страждання своєї дружини Ірини.

Як повідомлялося, президент США Джордж Буш висловив співчуття білоруському опозиційному політику Олександрові Козуліну у зв"язку з кончиною його дружини.

Білий дім також засудив відмову влади Білорусі випустити Козуліна в дні, що передували смерті його дружини і зажадав негайно звільнити опозиційного політика з тюрми, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Козулін після похорону дружини продовжить голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути