четвер, 23 серпня 2018 01:36

В Мінську домовилися про "шкільне перемир'я"

В Мінську домовилися про "шкільне перемир'я"
В Мінську домовилися про перемир'я. Фото: Контракти

Тристороння контактна група (ТКГ) в Мінську домовилася про запровадження режиму припинення вогню на Донбасі з нагоди початку навчального року. "Шкільне перемир'я" має початися 29 серпня.

Про таку домовленість заявили за підсумками засідання в середу, 22 серпня, представники як української сторони, так і сепаратистів. Це підтвердив і спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік (Martin Sajdik), повідомляє DW.

Речниця Кучми Дарка Оліфер також наголосила, що режим припинення вогню на Донбасі має супроводжуватися моніторингом та верифікацією з боку місії ОБСЄ. Мартін Зайдік, своєю чергою, заявив, що "сторони зобов'язуються забезпечити надійний та безпечний доступ СММ ОБСЄ на всій території України".

На необхідності додаткових заходів контролю за режимом припинення вогню вказали і в самопроголошеній "ДНР". Донецькі сепаратисти закликали, зокрема, до "заборони на обстріли й ведення вогню, в тому числі вогню у відповідь, особливо в напрямку та з боку населених пунктів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До зони ООС прибули бойовики-кадирівці - ЗМІ

Упродовж так званого "хлібного перемир'я" з 1 липня по 20 серпня 2018 року українська сторона зафіксувала близько 1,5 тисячі обстрілів з боку збройних формувань сепаратистів. Упродовж цього періоду Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі (СММ ОБСЄ) засвідчила обстріли дев'яти населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «В Мінську домовилися про "шкільне перемир'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути