Ексклюзиви
субота, 17 березня 2012 18:29

Комуністи закликали голодних працівників заводу звалити владу
6

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні в Донецьку пройшов мітинг біля заводу "Топаз", робітники якого 7 місяців не отримують зарплати. Акцію "Захистимо Топаз, повернемо країну народу!" організували місцеві комуністи. У ній взяли участь близько 200 осіб.

Промовці звинувачували Партію регіонів в тяжкому положенні оборонного підприємства, ностальгували за СРСР і закликали робітників згуртуватися в боротьбі проти влади.

"Розвалюють завод, щоб продати його якомусь Пінчуку за 3,5 рубля, - сказав на мітингу комуніст Микола Лазарєв і закликав "боротися з цією владою всіма доступними способами".

"Звалити владу з трону і повернути собі засоби виробництва", - закликав промовець на мітингу радянський офіцер Юрій Буланов.

40 мільйонів гривень безвідсоткового кредиту, який минулої осені був виділений державою для погашення боргів підприємства, вистачило лише на часткове погашення. Сьогодні завод має готової продукції на сотні мільйонів гривень. При цьому борги заводу досягли 220 млн. грн., а заборгованість по зарплаті складає вже майже 19 млн. грн.

"Продукція заводу користується високим попитом, дає 200-300% прибутку, а на зарплату грошей немає. Виною всьому неправильна урядова політика. Наші "кольчуги" потрібні і Росії, і Еміратам, і Азербайджану. Але ми не можемо укладати договори безпосередньо. Реалізовує нашу продукцію Київ, і в цьому біда", - поділився з Gazeta.ua робітник заводу Василь Ковальов, який працює на підприємстві з 1988 року.

У резолюції мітингу, адресованій президенту, міститься вимога негайно виплатити зарплату, а також надати заводу статус спецекспортера.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи закликали голодних працівників заводу звалити владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути