вівторок, 10 лютого 2009 15:43

Кількість загиблих в пожежах австралійців може збільшитися до 300 осіб

Кількість загиблих в пожежах австралійців може збільшитися до 300 осіб
В Австралії продовжується розслідування причин та наслідків лісових пожеж. Поліцейські вважають, що число жертв після обстеження постраждалих районів може досягти 300 людей.

Поки офіційно оголошено про 181 загиблого. Власті австралійського штату Вікторія у вівторок розпочали великомасштабну операцію "Фенікс" із розшуку підозрюваних паліїв, дії яких призвели до виникнення лісових пожеж з безпрецедентними людськими жертвами. У розслідуванні беруть участь близько 55 співробітників поліції.

Представники поліції штату Вікторія заявили, що вони незабаром зможуть обнародувати зображення людей, підозрюваних в підпалах, і уточнили, що у разі затримання паліям будуть пред"явлені звинувачення у вбивстві.

Як заявив прем"єр-міністр штату Південна Австралія Майк Ренн, паліїв слід прирівняти до терористів, і влада повинна ставитися до них відповідно. За даними прем"єра, в штаті Південна Австралія щороку 20% лісових пожеж є результатом навмисного підпалу.

Прем"єр-міністр Австралії Кевін Радд, виступаючи по телебаченню, назвав лісові пожежі "масовим вбивством". Варто відзначити, що погода, на нещастя, сприяє розповсюдженню пожеж. Температура повітря доходить до 47 градусів тепла, причому жара супроводжується сильними вітрами, що швидко розносять полум"я. За даними австралійських метеорологів, в найближчий день очікується аномально спекотна погода в штаті Вікторія.

За даними місцевих ЗМІ, найбільш руйнівними в історії Австралії були пожежі в 1983 році в штатах Вікторія та Південна Австралія. Тоді 75 людей загинули, вогонь знищив близько 3 тисяч будинків.

За матеріалами РИА "Новости", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Кількість загиблих в пожежах австралійців може збільшитися до 300 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути