Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 10:43

Кліматичні зміни стануть серйозним випробуванням для Південної Америки

Глобальні кліматичні зміни чинитимуть негативний вплив на латиноамериканську економіку і призведуть до різкого збільшення споживання енергоносіїв в країнах регіону, спровокувавши в них ряд економічних і соціальних проблем. Такий прогноз дає в своєму прес-релізі Міжамериканський банк розвитку, повідомляє РосБізнесКонсалтинг.

Президент банку Альберто Моренно зазначив, що, за прогнозами, попит на енергоносії в країнах Латинської Америки та Карибського басейну зросте до 2030 р. на 75%. Це означає, що латиноамериканським країнам необхідно узяти на озброєння стратегію диверсифікації джерел енергії, щоб впоратися з подібними викликами, а також підвищити ефективність використання енергоносіїв при одночасному зменшенні забруднення довкілля.

Передбачається, що аби уникнути економічних і соціальних проблем, спровокованих змінами клімату, латиноамериканські країни повинні збільшити інвестиції в енергетичну галузь на загальну суму не менше 1,6 трлн дол.

Засідання Міжамериканського банку розвитку відкрилося напередодні в Майямі і закриється 8 квітня ц.р. У ньому беруть участь міністри економіки і голови центральних банків країн-членів Міжамериканського банку розвитку, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кліматичні зміни стануть серйозним випробуванням для Південної Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути