пʼятниця, 07 лютого 2014 15:50

Кінотеатр "Жовтень" звинувачують у безпідставному користуванні приміщенням

Кінотеатр "Жовтень" звинувачують у безпідставному користуванні приміщенням
Фото: delfi.ua

Кінотеатр "Жовтень" є повноправним орендарем приміщення по вулиці Костянтинівській, 26. Проте Департамент комунальної власності міста Києва одночасно визнає і спростовує цей факт, розповіла директор кінотеатру Людмила Горделадзе.

"10 жовтня 2013 року до Прокуратури Подільського району міста Києва спрямовано лист, у якому йшлося, що ми безпідставно користуємося приміщенням і тому прокуратура має звернутися до суду про виселення нашого підприємства. Проте договір оренди у нас є. Як підтвердження — лист від 20 січня 2014 року, яким Департамент комунальної власності викликав нас на звірку платежів орендної плати. У цьому листі нас називають орендарями. Звірку ми провели, є відповідний акт. Ми не є боржниками.  Разом з тим, у зверненні  до прокуратури Департамент  заявив, що з наміром виселення нас, діє в інтересах громади і держави",- розповідає Людмила Горделадзе.

"За ст. 20 Закону України "Про культуру" нас, як заклад культури,  заборонено виселяти без попереднього надання іншого, рівноцінного приміщення. Нам такого не надають. Мабуть, припала до душі земельна ділянка кінотеатру. Це, на мою думку, єдине пояснення, чому нас хочуть виселити. Тому, що це будинок, якому 80 з гаком років. Він вже не  підлягає реконструкції — тільки знесенню".

ТОВ "Кіноман", що є організаційним центром "Жовтня", просить київську громаду підтримати кінотеатр, підписавши звернення до секретаря Київради Галини Гереги з протестом проти намірів виселення кінотеатру.

"Ми залучаємо громадян Києва, які у кількості тисячі осіб згідно Статуту територіальної громади міста Києва в порядку місцевої ініціативи можуть вимагати від Київради на відкритому пленарному засіданні обговорити певне питання, зокрема,  кінотеатру "Жовтень". У зверненні міститься протест проти виселення. Підписи почали збирати лише вчора, тому не можу сказати, скільки їх. Але люди приходять, підтримують. За 2013 рік кінотеатр відвідало 150 тисяч глядачів — це непоганий показник для кінотеатру такого типу. Щоденно у нас  більше 400 кіноглядачів. Ця статистика у нас не знижується. У світі зараз падає показник відвідуваності кінотеатрів, а у нас, на щастя,  — ні. Крім того, ми, як заклад культури, працюємо на європейському рівні - "Жовтень" та кінотеатр "Київ" - два кінотеатри на всю Україну, що є членами міжнародного об'єднання "EUROPA CINEMAS", - говорить Людмила Горделадзе.

Окрім показу фільмів, кінотеатр "Жовтень" регулярно поводить різноманітні культурні заходи: фестивалі, творчі зустрічі тощо. Тут майже ексклюзивно показують також фільми мовою оригіналу, із субтитрами. Нагадаємо, Київська міська рада 4 грудня подала позов до Господарського суду міста Києва щодо виселення кінотеатру з приміщення. Розгляд справи призначено на 18 лютого. Інтереси позивача у суді представлятиме заступник прокурора Подільського району міста Києва.

Зараз ви читаєте новину «Кінотеатр "Жовтень" звинувачують у безпідставному користуванні приміщенням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути