Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 13:51

Столичну "підземку" обладнують колясковими спусками для інвалідів

У цьому році на обладнання київської підземки для зручності інвалідів виділено 350 тис. грн. На цей момент триває робота з обладнання підземних переходів станцій метрополітену колясковими спусками. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Денис Басс.

Як повідомили у прес-службі КМДА, відповідно до затвердженого графіку планується впорядити 6 коляскових спусків на станціях "Святошин", "Дарниця" (2 од.), "Петрівка" (2 од.), "Харківська".

Крім того, до кінця року для інвалідів із вадами зору платформи станцій "Хрещатик", "Лісова", "Либідська", "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого" впорядять обмежувальними рельєфними смугами.

За словами Д. Басса, в цьому році вже встановлено 22 нові гранітні коляскові спуски на станціях "Героїв Дніпра", "Республіканський стадіон", "Лук"янівська", "Золоті Ворота", "Лівобережна" (2 од.), "Академмістечко" (2 од.), "Святошин" (2 од.), "Нивки" (2 од.), "Берестейська" (2 од.), "Мінська" (2 од.), "Оболонь" (2 од.), "Тараса Шевченка", "Республіканський стадіон", "Славутич", "Осокорки".

Нагадаємо, на цей момент на всіх станціях метрополітену вже встановлено інформаційне табло, за допомогою якого люди з вадами слуху можуть безперешкодно користуватися послугами метрополітену. Також на кожній станції працюють резервні ескалатори, які у разі необхідності використовуються для перевезення людей із обмеженими фізичними можливостями. У середньому за добу працівники метрополітену перевозять близько 50 інвалідів, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Столичну "підземку" обладнують колясковими спусками для інвалідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути