понеділок, 02 грудня 2013 14:29

Київський університет Шевченка офіційно засудив насильницькі дії "Беркуту"

Київський університет Шевченка офіційно засудив насильницькі дії "Беркуту"
Фото: rbc.ua

Київський національний університет ім. Т.Шевченка засудив силове протистояння на Євромайдані і закликав до миру і злагоди.

"Ми підтримуємо європейську інтеграцію України, передбачену Законом України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики". Ми поважаємо бажання наших співвітчизників, наших студентів жити в цивілізованому європейському суспільстві", - йдеться у зверненні вченої ради університету.

"Ми поважаємо гарантоване Конституцією України право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на мирні мітинги, демонстрації та збори. Ми засуджуємо вчинки, які призвели до силового протистояння, зокрема те насильство, яке було застосовано до мирних громадян, якими б гаслами воно не прикривалося. Немає ніякого виправдання протиправним діям, які завдали шкоди життю і здоров'ю людей", - йдеться у зверненні.

"Ми закликаємо до миру і злагоди, до спільних дій і зусиллям на благо нашої держави. Просимо про спокій і розсудливість, тому що життя і свобода - це найвищі цінності людського існування. Ми віримо в наш народ, у наше молоде студентство, які своєю працею будують європейське майбутнє України", - відзначили в університеті.

Зараз ви читаєте новину «Київський університет Шевченка офіційно засудив насильницькі дії "Беркуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути