субота, 23 червня 2007 15:56

Киянин вирощував і продавав галюциногенні гриби

Оперативники відділу з боротьби з незаконним оборотом наркотиків Шевченківського райуправління в Києві затримали молоду людину, яка займалася вирощуванням і збутом грибів галюциногенів.

Програміст за освітою і ботанік за покликанням замовив спори грибів-галюциногенів через інтернет, детально вивчив технологію вирощування наркотика і з ентузіазмом узявся за справу, повідомляє прес-центр МВС України в Києві.

За словами затриманого, вирощування наркотичного продукту - робота дуже копітка. Приблизно місяць потрібно для того, щоб спори перетворилися на повноцінні гриби галюциногенів. Проте результат виправдав витрату зусиль - за півдня молода людина заробила на продажі грибів майже $1 тис.

На момент затримання "грибник" знаходився в стані наркотичного сп"яніння. Він серйозно заявив, що його продукт - фіоцибінові гриби - це "канал для спілкування з богом".

При вживанні гриби-галюциногени діють на організм подібно до синтетичного наркотику ЛСД, сильно впливають на нервову систему і повністю ламають психіку, перетворюючи наркомана на психічно хвору людину за досить короткий час.

Кримінальна справа при вилученні такого наркотичного засобу збуджується за фактом наявності, тоді як, при вилученні конопель, опіумних наркотиків або героїну необхідна певна кількість цих речовин.

Окрім спор грибів-галюциногенів, оперативники вилучили на квартирі затриманого марихуану, яку він також вирощував за спеціальною технологією, цвіль, з якої ростуть філоцибінові гриби, і вже готовий до вживання продукт, установку для вирощування дурману, мескалінові кактуси (містять наркотики) і різні види сушеної марихуани, розфасовані в пакетики.

Це тільки другий випадок вилучення такого виду наркотиків в Києві. Вперше подібне затримання було в 2002 році. Тоді розповсюджувач грибів-галюциногенів отримав 5 років висновку, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Киянин вирощував і продавав галюциногенні гриби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути