пʼятниця, 22 червня 2012 14:55

Київ визнали найбруднішим містом Європи

Київ визнали найбруднішим містом Європи
Пити водуз під крану - небезпечно дя життя. Фото: дарниця.in.ua

За роки незалежності Київ перетворився з однієї з найзеленіших і чистих столиць Європи в найбруднішу. Про це свідчать результати дослідження британського центру Economist Intelligence Unit (EIU), який поставив Київ на останній 30 рядок рейтингу екологічності, повідомляє ТСН. Головними бідами Києва є брудна вода і надмірна загазованість міста.

На сьогодні мешканці столиці змушені вдихати більше 20 видів шкідливих для здоров'я домішок, серед яких діоксид сірки, оксид вуглецю і діоксид азоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потопити Київ у смітті: чергова дурість чи тонкий розрахунок?

На 1 кв. км у столиці промислові підприємства викидають 10,1 т шкідливих речовин. Більше - тільки в Донецьку (15,7 т). Варто відзначити, що за даними Державного управління охорони навколишнього середовища, на долю великих підприємств припадає лише 10% шкідливих викидів в столиці, а основну частку - майже 90% - вносять автомобілі, які їздять на низькооктановому бензині.

Другою бідою столиці є брудна вода, яку з крана пити просто неможливо через її шкідливості. Як відомо, Київ п'є воду з Десни і Дніпра.

"Якщо раніше води Десни відносилися до категорії першого класу, то сьогодні - до третього, тобто вимагають максимального очищення ", - констатує головний інженер Деснянської водопровідної станції Валерій Оленченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначено найбрудніші міста України

Господарство ВАТ "АК "Київводоканал" давно потребує капітального ремонту та переобладнання, адже вона використовує технології очищення далеких радянських часів. У "Київводоканалі" говорять, що немає грошей на модернізацію, оскільки тарифи дуже низькі.

Разом з тим лікарі б'ють тривогу: погана екологія сприяє високій захворюваності та низької тривалості життя. В середньому киянин живе 71,5 року, а громадянин ЄС - на сім років довше.

Зараз ви читаєте новину «Київ визнали найбруднішим містом Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути