Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2015 03:46

Керрі: Зміна клімату може призвести до посилення конфліктів у світі

Керрі: Зміна клімату може призвести до посилення конфліктів у світі
Фото: АР

Глобальна зміна клімату може призвести до посилення міжнародної нестабільності, попередив у вівторок держсекретар США Джон Керрі, передає РИА "Новости".

"Зміна клімату може призвести до збільшення загрози боротьби за ресурси, до ризику нестабільності і конфліктів", — заявив він, виступаючи у вівторок перед студентами у місті Норфолк.

За його словами, "це особливо стосується тих регіонів, які вже піддаються економічному і політичному тиску".

Керрі підкреслив, що "сьогоднішній світ надзвичайно взаємопов'язаний з економічної, технологічної, військової точок зору".

За його словами, "нестабільність в будь-якій точці світу може відбитися де завгодно, і кордони вже не в змозі цьому перешкодити".

В якості прикладу держсекретар навів ситуацію з сирійськими біженцями, яку він назвав "найсерйознішим міграційним кризою за останні десятиліття".

За його словами, з'явившись біля кордонів Сирії, ця криза перекинулася до кордонів Європи".

"Коли навколишнє середовище не дозволяє нам залишатися там, де ми жили, доводиться шукати нові місця для життя", — сказав Керрі.

Глава американської дипломатії закликав світове співтовариство вжити рішучі кроки по усуненню загрози зміни клімату. "На майбутній конференції в Парижі ми готові дати сигнал про свою готовність вирішувати ці питання", — зазначив він.

Ключовим пунктом американської програми в даному напрямку Керрі назвав "стратегію щодо адаптації до зміни клімату". Він також підкреслив, що "чим швидше США перейдуть на чисту енергетику, тим швидше очолять світовий рух у боротьбі зі зміною клімату".

Нагадаємо, на саміті G-20, який буде проходити в Туреччині з 15 по 16 листопада, очікується обговорення питань співпраці в області енергетики.

Зараз ви читаєте новину «Керрі: Зміна клімату може призвести до посилення конфліктів у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути