середа, 12 червня 2019 14:45

Каська хочуть повернути до Генпрокуратури

Каська хочуть повернути до Генпрокуратури
Віталій Касько, колишній заступник Гепрокурора України. Фото із відкритих джерел.

Колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська планують повернути до ГПУ. Сьогодні він займається адвокатською діяльністю.

Наразі практично вирішене питання призначення Каська заступником генпрокурора з міжнародних питань, тобто на посаду, яку ще нещодавно займав Євген Єнін і залишається вакантною після його звільнення у квітні поточного року, передає УНН.

Ймовірно, кандидатура Віталія Каська розглядатиметься як можливий претендент на посаду генпрокурора замість Юрія Луценка у разі, якщо ВР підтримає подання президента на звільнення останнього з посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракція Тимошенко вилила шквал критики на Луценка

Каська призначили заступником генпрокурора у травні 2014-го. Він очолював міжвідомчу робочу групу з координації повернення в Україну коштів, одержаних злочинним шляхом колишніми високопосадовцями України, яка, зокрема, розробила законопроект про створення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

15 лютого 2016-го заступник генерального прокурора України Віталій Касько подав у відставку, яку задовольнили того ж дня. У квітні того ж року ГПУ повідомила Каську підозру в шахрайстві щодо отримання службових квартир. Врешті, справа застопорилась, арешт із квартир був знятий.

Зараз ви читаєте новину «Каська хочуть повернути до Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути