пʼятниця, 04 липня 2008 16:12

До 2020 року кількість людей, які потерпають від голоду, зросте на 50 млн

Урожайність основних сільськогосподарських культур може скоротитися в деяких країнах світу на 50% через глобальну зміну клімату, що до 2020 року збільшить майже на 50 млн. кількість людей, які потерпають від голоду.

Такі дані містяться в оприлюдненій доповіді генсека ООН Пан Гі Муна щодо стану аграрного сектора.

Очікується, що обсяги сільськогосподарського виробництва скоротяться в тропічних і помірніших регіонах у результаті зміни клімату й невизначеної тривалості вегетаційного періоду, зменшення обсягу водних ресурсів і втрати біологічного розмаїття.

"Результати проведеного нещодавно аналізу свідчать про те, що до 2080 року (аграрне) виробництво в країнах, що розвиваються, може скоротитися на 9-21%. Очікується, що найбільше постраждає Африка", - йдеться у доповіді.

ООН прогнозує, що до 2025 року 1,8 млрд. людей житимуть у країнах або регіонах, де водних ресурсів буде вкрай мало, а дві третини населення світу можуть зіштовхнутися з проблемою нестачі води, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «До 2020 року кількість людей, які потерпають від голоду, зросте на 50 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути