середа, 08 липня 2009 16:48

Через візит Обами до РФ Україні не бачити НАТО ще 15 років - експерт

Через візит Обами до РФ Україні не бачити НАТО ще 15 років - експерт

Після візиту Президента США Барака Обами до Москви питання про розширення НАТО за рахунок України і Грузії на найближчих 10-15 років зняте.

Таку думку в Москві висловив директор Міжнародного центру політичної експертизи (РФ) Євгеній Мінченко.

"Я думаю, що тема розширення НАТО за рахунок України і Грузії на найближчих 10-15 років знята. Причому, в цьому не було досягнуто спеціальну домовленість - це щось, що відбудеться само собою", - сказав Мінченко.

Він відзначив, що в системі зовнішньополітичних пріоритетів для США номер один - це Іран, номер два - це Афганістан, номер три - Північна Корея, номер чотири - Ірак і так далі.

"Зараз Штати зосередяться на важливіших проблемах і у меншій мірі займатимуться тими проектами, в які вкладала багато енергії адміністрація Джорджа Буша, але які виявилися безуспішними, зокрема це стосується розширення НАТО на схід", - вважає експерт.

Окрім цього, він відзначив, що результатом візиту Обами до Москви стало те, що змінилася тональність у відносинах між двома країнами - сторони відійшли від риторики "холодної війни". За словами Мінченка, Росія пішла дуже серйозно на зустріч США по Афганістану, дозволивши транзит військових вантажів через свою територію.

"Це і в національних інтересах Росії. Якщо американці отримають поразку в Афганістані, то Росія отримає натиск талібів на стратегічно важливі для Москви країни Середньої Азії, де розташовані запаси вуглеводнів. Афганістан - та точка, де РФ і США зацікавлені співробітничати", - сказав Мінченко.

Нагадаємо, що схожу думку сьогодні висловила німецька газета Die Welt. Видання написало, що прийом Грузії або України більше не стоїть на порядку денному.

Як повідомлялося, 6-8 липня Обама перебував з офіційним візитом в РФ. Після відвідин Росії президент США відбув на саміт Великої вісімки до Італії.

За матеріалом: УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Через візит Обами до РФ Україні не бачити НАТО ще 15 років - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути