пʼятниця, 06 грудня 2013 11:01

Знане польське видання вимагає скасування віз для громадян України

Впливове польське видання Rzeczpospolita оголосило про початок кампанії за скасування віз для громадян України. Газетярі вимагають від офіційної Варшави рішучих кроків у взаєминах із Брюселем, аби Євросоюз погодився на запровадження безвізового режиму для українців, передає ZIK.

За їх словами, українці завжди були європейцями. А той факт, що Україна - не член ЄС, вони назвали "наслідком трагічної історії". Сьогодні є всі шанси, щоб позбутися від несправедливості і допомогти українцям домогтися незалежності, як упевнені журналісти. Як запевняють автори, скасування віз не призведе ні до яких революцій на кордонах з ЄС - Польща виступатиме гарантом їх надійності і одночасно позбавить українців від неприємної процедури отримання віз.

 

Газета підкреслила, що у разі, якщо Захід не зможе перемогти в битві за нашу країну, то продемонструє свою геополітичну неспроможність і зведе нанівець власні заяви про моральні силі Європи. Журналісти іншого видання Gazeta Wyborcza оголосили про солідарність із українським народом і закликали всіх, хто поділяє таку точку зору, сфотографуватися з прапорцем України в руках і передати це фото до видання. Працівники ж ЗМІ планують назбирають чимало таких світлин, а потім зробити з них відеоролик на підтримку українського Євромайдану.

Початок акції поклали самі працівники Gazeta Wyborcza. Вони не лише зробили світлини, але й створили тематичну спільноту в соціальній мережі Facebook, яка координуватиме цю ініціативу.

Зараз ви читаєте новину «Знане польське видання вимагає скасування віз для громадян України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути