пʼятниця, 04 грудня 2015 17:58

Ізраїль таємно вивчав російську систему ППО

Ізраїль таємно вивчав російську систему ППО
Автор: zn.ua Ізраїль таємно вивчав передову систему ППО, яку Росія розгорнула в Сирії, повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела.

Ізраїль таємно вивчав передову систему ППО, яку Росія розгорнула в Сирії, повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела.

Зенітно-ракетну систему С-300 Росія 18 років тому продала Кіпру. Зараз ця система - на грецькому острові Крит. Вона була активована під час спільних навчань між грецькими та ізраїльськими військово-повітряними силами в квітні-травні цього року.

Активація С-300 дозволила ізраїльським військовим перевірити, як працює система блокування комплексу і як її можна обійти.

"Частина маневрів передбачала залучення ізраїльських літаків проти грецьких систем ППО", повідомило джерело. Двоє інших неназваних людей сказали, що під час цих навчань і увімкнули систему С-300.

Російський військовий експерт Ігор Сутягін пояснив, що для Ізраїлю тренування на Криті з С-300 було "саме тим, що їм потрібно". Вони вивчали частоту радару, малюнок системи і можливості її охоплення.

"Якщо ви знаєте всі ці деталі, ви чудово можете повторити цей сигнал. Це означає, що у вас є шанс імітувати або створювати блеф-ехо С-300", - вважає Сутягін.

Як раніше повідомлялось, Росія привезла аналог системи С-300 в Сирію. Це стало реакцією на збиття російського СУ-24 турецькими військовими.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль таємно вивчав російську систему ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути