Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2020 02:04

Зґвалтування в Кагарлику: на подію відреагували в ООН

Зґвалтування в Кагарлику: на подію відреагували в ООН
На події в Кагарлику відреагували в ООН. Фото: Кореспондент

Моніторингова місія ООН з прав людини засуджує тортури і згвалтування в Кагарлику Київської області, вчинені працівниками місцевої поліції.

Українських силовиків просять швидко і ретельно розслідувати ці злочини, говориться в повідомленні Моніторингової місії ООН з прав людини в Facebook.

Місія з прав людини стурбована інформацією про сексуальне насильство і тортури жінок і чоловіків в поліцейській дільниці в Кагарлику.

Також в ООН нагадали, що Україні "необхідно прийняти швидкі та ефективні заходи для зміни культури поліції, яка, очевидно, все ще вважає жорстоке поводження прийнятним".

"Ми закликаємо Державне бюро розслідувань і Офіс генерального прокурора провести ефективне, швидке, ретельне і неупереджене розслідування всіх передбачуваних злочинів з боку поліції, включаючи нещодавній інцидент в Кагарлику", - йдеться в повідомленні.

Крім того, місія ООН закликає Національну поліцію вжити заходів для запобігання нових випадків катувань і жорстокого поводження, а також Верховну раду - привести статтю 127 Кримінального кодексу (про тортури) в повну відповідність до статті 1 Конвенції проти катувань, закривши потенційні лазівки для безкарності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтування в Кагарлику: сім'я потерпілої боїться тиску та звинувачень

Нагадаємо, резонансне згвалтування в Кагарлику відбулося 24 травня, жертвою поліцейських стала місцева жителька Неля Вербицька.

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтування в Кагарлику: на подію відреагували в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути