Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2010 11:58

Італійці звинуватили Велику Британію у торгівлі краденими цінностями

Італійці звинуватили Велику Британію у торгівлі краденими цінностями

Влада Великої Британії виставили на торги близько 1000 стародавніх предметів, які, можливо, були незаконно вивезені з Італії.

Римська бронзова скульптура, етруське золото та інші цінності були конфісковані в Робіна Саймса, арт-дилера, засудженого за торгівлю краденими цінностями. Щоб розрахуватися з боргами Саймса, британське міністерство внутрішніх справ виставило його колекцію на торги.

Римський прокурор Паоло Джорджо Феррі зажадав від Лондона повернути предмети, виставлені на торги, "законному власникові". Британська влада у відповідь заявили, що Італія може викупити цінності, чим викликала обурення італійців. На думку кембриджського археолога лорда Ренфрю, влада таким чином "відкрила дорогу" вільній торгівлі нелегальними старожитностями.

Фахівці висловили здивування у зв"язку з тим, що міністерство внутрішніх справ Великої Британії взялося оскаржувати "темне" походження цінностей. Так, археологи звернули увагу на те, що етруські цінності не можуть походити нізвідки більше, окрім Італії, а дозволу на їх вивезення немає.

Серед виставлених на торги цінностей - стародавні бурштинові намиста, свинцеві фігурки воїнів, маска міфологічного річкового божества Ахелоя. Британська влада розраховує виручити за колекцію не менше 100 тисяч фунтів (155 тисяч доларів).

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Італійці звинуватили Велику Британію у торгівлі краденими цінностями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути