Ексклюзиви
пʼятниця, 14 листопада 2008 13:01

Італійцеві дозволили припинити життя дочки

Верховний суд Італії підтвердив право Беппіно Енгларо відключити системи життєзабезпечення його дочки, що знаходиться в комі протягом останніх 16 років. Раніше позитивне рішення у цій справі було ухвалене Апеляційним судом Мілана, проте прокуратура зробила спробу опротестувати цю ухвалу, повідомляє газета TheNewYorkTimes.

36-річна Елуана Енгларо (EluanaEnglaro) знаходиться у вегетативному стані після автоаварії з 18 січня 1992 року. Весь цей час вона отримувала воду і їжу штучно. Починаючи з 1999 року, батько дівчини неодноразово подавав прохання про припинення життєзабезпечення дочки, проте діставав відмови.

У липні 2008 року суд задовольнив апеляцію Енгларо, взявши до уваги медичний висновок про безповоротність коми. Певну роль зіграли також свідоцтва подруг Елуани про те, що до аварії вона заявляла про свою перевагу померти, а не жити без свідомості.

Прихильники евтаназії в Італії привітали вирішення суду, тоді як представники католицької церкви і ряд парламентарів виступили з його різкою критикою. На їхню думку, відключення систем життєзабезпечення слід прирівняти до евтаназії, проведення якої заборонене італійськими законами.

Зараз ви читаєте новину «Італійцеві дозволили припинити життя дочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути