середа, 25 вересня 2024 11:03

ISW: українські війська просунулись на Курщині
4

Поки не підтверджено, чи зберігають російські окупанти позиції у Малій Локні Курської області.

Є кадри, на яких ЗСУ завдають удару по російському ЗРК "Бук-М3" за 20 км від плацдарму в Курській області, пише "Інститут вивчення війни" (ISW).

ЗСУ нещодавно просунулися в Глушківському районі, на захід від українського виступу в Курській області. Геолоковані кадри підтверджують, що українські сили просунулися під час механізованої атаки на південний схід від Веселого.

Російські "воєнкори" пишуть, що ЗСУ провели механізовану атаку і просунулися у районі. Додаткові геолокаційні кадри за 20 вересня показують, що українські сили також нещодавно просунулися в полях на схід від Веселого.

24 вересня був наступ ЗСУ вздовж виступу в Курській області, але немає підтверджень змін лінії фронту. Російський блогер заявив, що ЗСУ захопили частину лісу на північ від Мартинівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знешкоджено 1250 загарбників: у ЗСУ повідомили про нові втрати РФ

ЗСУ просунулися у центральній частині Вовчанська. Геолокаційні кадри вказують на те, що Сили оборони, ймовірно, зайняли Вовчанський агрегатний завод у центрі міста.

Сили оборони України нещодавно відновили деякі позиції в Торецьку. Геолокаційні кадри за 23 вересня показують, що українці просунулися на південь уздовж вулиці Центральної.

Російські джерела кажуть, що окупанти просунулися в східній частині Торецька і на південь від міста в Нелепівці та Леонідівці. Стверджується, що російські сили повністю витіснили ЗСУ з Нелепівки. ISW не бачить підтверджень цьому.

На Харківському напрямку російські війська перейшли переважно до оборони. Вороже командування перекидає туди підкріплення з "вагнерівців" та колишніх ув'язнених, розповів штаб-сержант служби звʼязків з громадськістю 13 бригади оперативного призначення "Хартія" Кирило Дучко.

За його словами, спостерігається перегрупування та підкріплення окупаційних військ.

Зараз ви читаєте новину «ISW: українські війська просунулись на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути