понеділок, 08 серпня 2011 16:44

Іспанська герцогиня віддає спадщину заради кохання

Іспанська герцогиня віддає спадщину заради кохання

Іспанська герцогиня віддає власну спадщину дітям, аби вийти заміж за державного службовця, який працює у відділі соціального забезпечення.

85-річна герцогиня Альба, незважаючи на негативне ставлення дітей та королівської сім'ї, прагне одружитись з державним службовцем, Альфонсом Дієсом, який молодший від своєї обраниці на 24 роки.

Вона - одна з найбагатших жінок в Іспанії, далека родичка короля Джеймса II, Черчілля та принцеси Уельської. Володіє десятком замків, на стінах яких представлені роботи Гойї, Веласкеса та Тиціана.

Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, Марія дель Росаріо Каетана Альфонса Вікторія Еугенія Франциска Фітц-Джеймс Стюарт-і-Сільва, що народилася в Мадриді, має титулів більше ніж будь-яка інша особа в світі, будучи при цьому герцогинею 7 разів, графинею 22 рази і маркізою 24.

Діти герцогині виступили проти шлюбу Альби та Альфонсо. А для одруження герцогині потрібна згода її шістьох дітей від першого шлюбу з сином герцога Сотомайором Педро Луї Мартінесом, який помер 1972 року. Тому вона вирішила для уникнення питань та незгод з дітьми віддати їм свою спадщину вже зараз.

Герцогиня шокувала іспанців ще 1978 року, коли вийшла заміж за колишнього священника-єзуїта Хесуса Агірре-і-Ортіса де Сарате, який помер 2001 року. Цей шлюб став скандальним навіть для Іспанії 1970-х років.

2008 року з'ясувалося, що шлюб з Альфонсо скасований. Тоді герцогиня виступила із заявою, що їхні відносини грунтуються лише на дружбі й вони не мають планів одружуватись. Ця заява була зроблена після дзвінка короля Іспанії Хуана Карлоса, який відмовив Альбу від шлюбу.

Сьогодні ж герцогиня знову заговорила про одруження і сказала, що Альфонсо підписав документи про те, що відмовляється від будь-якого багатства.

Згідно звіту, опублікованого в іспанській газеті El Pa?s , її старший син Карлос успадковує Палац Лірія в Мадриді і Монтеррей Палац у Саламанці, а також загальний контроль за сімейним багатством. Особистий статок герцогині оцінюється від € 600 тис до € 3,5 млрд. Жінка планує віддати дітям та восьми онукам кожному по палацу, а також тисячі акрів іспанської землі, якою вона володіє.

Незважаючи на статки, палаци та землі, Альба стверджує, що вона не така вже й багата. "Так, у мене є безліч творів мистецтва, але ж я їх не їстиму", - жартує герцогиня.

Зараз ви читаєте новину «Іспанська герцогиня віддає спадщину заради кохання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути