Ексклюзиви
середа, 20 травня 2009 09:33

Інвестори очікують затяжну рецесію

Інвестори очікують затяжну рецесію

Курси долара США і японської ієни підвищуються в середу, оскільки інвестори скорочують вклади в ризиковані активи через побоювання, що рецесія буде більш затяжною, ніж очікувалось, повідомляє агентство Bloomberg.

Чинником зниження апетиту до ризику на валютному ринку стали зранку в середу статистичні дані про зниження валового внутрішнього продукту Японії.

Євро коштував $1,3599 на 8:27 в середу проти $1,3630 на кінець попередньої сесії.

Курс єдиної європейської валюти до ієни впав до цього часу до 130,10 ієни проти 130,81 на кінець сесії у вівторок. Долар подешевшав по відношенню до японської нацвалюти - 95,66 ієн на 8:27 в середу проти 96,45 на день раніше.

"Світова рецесія, ймовірно, продовжиться, що призводить до неприйняття ризику. Немає ніяких сумнівів в тому, що дані про ВВП в Японії дуже слабкі, тому поки дуже рано говорити про те, що економіка пройшла нижню точку, - стверджує глава підрозділу валютних операцій і фінансових продуктів Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. Тосихіко Сакаї. - Ймовірно, інвестори купуватимуть ієну і долар".

ВВП Японії, другої за величиною економіки світу, скоротився в січні-березні 2009 року на 15,2%, що є гіршим показником як мінімум за останні півстоліття. Проте зниження опинилося меншим, ніж прогнозували економісти, які чекали обвалу на 16,1% або навіть 16,5%, за даними опитувань.

Євро збереже курс на зниження протягом дня в очікуванні даних про ціни виробників в Німеччині. Цей показник знижувався в квітні другий місяць поспіль, що може стати ще одним сигналом для зменшення вартості кредитів Європейського центрального банку, прогнозують аналітики.

Нагадаємо, з"явилися країни, які хочуть відмовитись від долара. Китай і Бразилія у взаємних розрахунках планують з часом перейти з долара на національні валюти. В найближчому майбутньому для обговорення проекту повинна відбутися зустріч глав центробанків Китаю та Бразилії.

За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Інвестори очікують затяжну рецесію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути