середа, 01 квітня 2009 15:16

Індія нарощує потужність флоту

Індія нарощує потужність флоту
До 2022 року військово-морські сили Індії планують мати в своєму складі 160 бойових кораблів і 300 літаків. Про це заявив начальник штабу ВМС Індії адмірал Суреш Мехта на церемонії прийняття на озброєння 105-метрового патрульного корабля "Сурі".

За словами Мехта, на сьогодні ВМС країни працюють над покращенням військової потужності фота, значний досвід військові отримали під час терористичних атак в Мумбаї в листопаді 2008 року.

Усі прибережні штати Індії вже отримали вказівки створити спеціалізовані підрозділи берегової поліції. За участі ВМС безпека берегових районів забезпечуватиметься на трьох рівнях - підрозділів флоту, берегової охорони, а також місцевих правоохоронних органів.

Сьогодні Індія є однією з провідних світових держав з витрат на оборонні потреби. Зокрема, на закупівлю оборонної продукції в найближчі 2-3 роки Делі екстренно планує виділити близько $10 млрд, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Індія нарощує потужність флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути