вівторок, 29 серпня 2023 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Гра в кішки-мишки – як росіяни отримують іранські дрони

Гра в кішки-мишки – як росіяни отримують іранські дрони
Тактика РФ постійно змінюється. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська Федерація поступово адаптується до західних санкцій, підтримуючи свої ланцюжки військових поставок. Для цього Кремль просить про допомогу малопомітні судноплавні та логістичні компанії, які доставляють до РФ бойові дрони з Ірану.

Зараз вони відіграють важливу роль у війні. Україна має список суден, якими РФ імпортує зброю, пише Wall Street Journal із посиланням на звіт українського уряду.

"П'ять суден під російським прапором за останній рік здійснили 73 рейси через Каспійське море в порти Ірану. Це вантажні кораблі: "Балтійський-111", "Омський-103", "Скіф V", "Муса Джаліль" і "Бегей". Жодне з цих судів не опинилося в списку санкцій за перевезення зброї та інших військових вантажів для Росії", – сказано в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран прагне використати Росію в своїх цілях

У Києві припускають, що РФ пристосовується до санкцій, звертаючись до компаній і судів, які мають менше явних зв'язків із російською державою. Зокрема тих, які ще не стали об'єктами уваги Вашингтона, зазначає видання.

"Москва також використовує маловідомі турецькі, грецькі та індійські судноплавні компанії та для підтримки експорту своєї нафти. Тактика росіян постійно змінюється, тому що це гра у кішки-мишки", – заявив американський експерт із торгівлі російською зброєю з Інституту міжнародних досліджень Міддлбері Ерік Вудс.

Співпраця між Іраном та Російською Федерацією продовжується. Не виключено, що Росія може отримати від Ірану не лише ударні дрони Shahed, а й Mohajer-6.

Нещодавно Іран презентував новий дрон Mohajer-10. Максимальна тривалість польоту цього безпілотника складає добу. Він здатен літати на висоті 7 тис. м.

Вантажні авіарейси з Ірану до Росії вже стали регулярними. Не виключено, що зброю до РФ доставляють ще й морем.

Ймовірно, до Росії транспортують великі партії іранських дронів кораблями через Каспійське море. Окупанти також працюють над запуском внутрішнього виробництва БПЛА за підтримки Ірану.

Зараз ви читаєте новину «Гра в кішки-мишки – як росіяни отримують іранські дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути