субота, 14 листопада 2020 05:49

Хакери атакували творців вакцин

Хакери атакували творців вакцин
Хакери атакують. Фото: Кореспондент

Microsoft зафіксувала кілька хакерських атак від пов'язаних з державою груп з Росії і КНДР на фармацевтичні компанії і розробників вакцин від коронавірусу.

Виконавцями були три хакерські групи: угруповання Strontium (також відома як Fancy Bear) з Росії та групи Zinc і Cerium з Північної Кореї. Компанії, які стали жертвами хакерів, розташовуються в Канаді, Франції, Індії, Південної Кореї і США, в блозі компанії заявив віцепрезидент з безпеки Microsoft Том Берт.

"У атакованих компаній вакцини знаходяться на різних етапах клінічних випробувань. Також об'єктами хакерської зловмисної діяльності стали клінічна дослідницька організація і компанія, яка розробила тест на Covid-19. Велика частина організацій, що стали мішенню хакерів, мають контракти або отримують прямі інвестиції від державних органів своїх країн", - заявив Том Берт.

В опублікованій заяві компанії Microsoft стверджується, що російські хакери намагалися отримати доступ до облікових записів співробітників компаній шляхом перебору і "розпилення" паролів (passwordspray).

Групи Zinc і Cerium в свою чергу використовували фішингові розсилки, в тому числі прикидаючись представниками Всесвітньої організації охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО навчатиме, як реагувати на кібератаки

Раніше повідомлялося, що поліцейські викрили групу хакерів, які втручалися в роботу електронної навчальної системи вінницьких вузів.

Зараз ви читаєте новину «Хакери атакували творців вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути