Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2023 16:18

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР атакувало податкову систему Росії: які результати
4

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки Міноборони атакували податкову систему Росії.

Розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів Федеральної податкової служби, а далі - у понад 2300 її регіональних серверів по всій Росії, а також на території тимчасово окупованого Криму, передає ГУР.

"Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення. Паралельно у такий же спосіб була атакована російська ІТ-компанія Office.ed-it.ru, яка обслуговувала ФНС РФ", - йдеться у повідомленні.

У результаті двох кібератак повністю знищили конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи РФ. Знищена вся база даних та її резервні копії.

Україна атакувала російську податкову систему
Фото: ГУР
Україна атакувала російську податкову систему
Україна атакувала російську податкову систему
Україна атакувала російську податкову систему

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Окупанти вже не можуть почувати себе у безпеці": в ГУР прокоментували атаку на танкер РФ

Зв'язок між центральним офісом у Москві та 2300 російськими територіальними управліннями паралізований. Перерізали зв'язок і між ФНС РФ та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром.

"Фактично йдеться про повне знищення інфраструктури одного з основних державних органів терористичної Росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період. Інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї Росії опинився в руках воєнної розвідки України", - додали у повідомленні.

Росіяни вже четвертий день поспіль безуспішно намагаються відновити роботу податкової. Фахівці кажуть, що параліч роботи ФНС РФ буде тривати щонайменше місяць. Реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі неможлива.

У ніч на 5 серпня в районі Кримського мосту пролунали щонайменше три вибухи. РосЗМІ повідомили про атаку українських безпілотників.

Російські телеграм-канали заявили про влучання в танкер SIG, який займається транспортуванням паливно-мастильних матеріалів. Через перевезення палива з Криму до Сирії танкер знаходиться під санкціями США.

У п'ятницю, 4 серпня, в порту Новоросійська Краснодарського краю РФ прогриміли вибухи. Згодом стало відомо, що в бухті морські дрони атакували російський великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

Зараз ви читаєте новину «ГУР атакувало податкову систему Росії: які результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути