понеділок, 17 листопада 2008 12:49

Держдума розгляне поправки в конституцію РФ 19 і 21 листопада

Держдума розгляне запропоновані президентом РФ Дмитром Медведєвим поправки в конституцію в другому і третьому читанні 19 і 21 листопада відповідно. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на першого віце-спікера нижньої палати парламенту ОлегаМорозова.

Після того, як 14 листопада збільшення терміну повноважень президента і депутатів Держдуми було схвалене Думою в першому читанні, було оголошено, що 19 листопада поправки в конституцію розглянуть відразу в другому і третьому читаннях. Ще раніше думський комітет з конституційного законодавства і держбудівництва рекомендував депутатам прийняти поправки відразу в трьох читаннях 14 листопада.

Згідно запропонованим Медведєвим поправкам, термін повноважень президента РФ повинен бути збільшений з чотирьох до шести років, а депутатів Держдуми - з чотирьох до п"яти років. Нові терміни розповсюджуватимуться лише на того главу держави і тих депутатів, які будуть обрані вже після набуття чинності поправок. Проведення всенародного референдуму для внесення до конституції таких змін не потрібне. У процедурі розгляду поправок беруть участь Держдума, Рада Федерації та регіональні парламенти (для виправлення конституції потрібне схвалення парламентів не менше, аніж двох третин регіонів).

Зараз ви читаєте новину «Держдума розгляне поправки в конституцію РФ 19 і 21 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути