четвер, 20 січня 2011 13:14

Главі Apple може знадобитися пересадка печінки - ЗМІ

Главі Apple може знадобитися пересадка печінки - ЗМІ

Стан здоров'я голови компанії Apple мільярдера Стіва Джобса, який раптово пішов у безстрокову відпустку, залишається у фокусі уваги американських ЗМІ. Медичні експерти журналу Forbes допускають, що трансплантація йому в 2009 році донорської печінки могла ускладнитися синдромом хронічної неприживлюваності.

Уперше про захворювання 55-річного Джобса стало відомо в 2003 році. У 2004 році він лікувався від раку підшлункової залози, а в 2009 році переніс операцію з пересадки печінки.

У світі було зроблено менше тисячі подібних операцій, в 60% з них трансплантат відторгається реципієнтом, стверджує Forbes. Ймовірність вижити у пацієнта після такої операції протягом першого року становить 70%, протягом наступних п'яти років - не більше 25%.

Якщо Джобс зіткнувся саме з таким сценарієм післяопераційного відторгнення, не виключено, що йому потрібне друге аналогічне складне хірургічне втручання, пише видання.

Разом з тим експерти журналу не виключають, що глава Apple міг отримати ускладнення в результаті прийому препаратів, які дають побічний ефект у вигляді придушення імунної системи, кровотечі, ниркової та печінкової недостатності.

"За цього сценарію лікарі можуть змінити поточне медикаментозне лікування, і Джобс цілком може повернутися на свою позицію", - вважає відомий американський лікар Марк Сігель. Він дав найоптимістичніший прогноз на одужання Джобса.

"Експерти спекулюють на тому, що або Джобс страждає на ускладнення у зв'язку з трансплантацією печінки, або на рецидив раку. У будь-якому випадку прогноз може бути досить похмурий", - пише ресурс Huffington Post.

Блогосфера віддає данину поваги Стіву Джобсу, який подав приклад не тільки геніальної стратегії компанії, а й мужньої боротьби за власне життя. Глава Facebook Марк Цукерберг та спільнота його соціальної мережі шлють найкращі побажання Джобсу, бажаючи йому одужання.

"Стів, ти зробив так багато доброго для цього світу. Бажаю тобі швидкого повернення", - написав Цукерберг на своїй сторінці.

"Так, звісно, він повернеться, от тільки купить нові блакитні джинси і забере чорну водолазку з пральні", - з надією відгукнувся шанувальник Apple на форумі видання Huffington Post.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Главі Apple може знадобитися пересадка печінки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути