вівторок, 20 вересня 2011 10:59

Геї та лесбіянки зможуть "відкрито" служити у збройних силах США

Геї та лесбіянки зможуть "відкрито" служити у збройних силах США

Сьогодні набуває чинності закон про скасування обмежень на службу гомосексуалістів і лесбіянок в американських збройних силах (ЗС).

Наприкінці грудня минулого року Обама підписав історичний закон про скасування закону, введеного за часів президента Білла Клінтона і прозваного Don't Ask Don't Tell ("Не питай, не говори"). Суть скасованого закону полягала в тому, що гомосексуалістам і лесбіянкам дозволено служити в збройних силах США, але одночасно заборонено розкривати свою сексуальну орієнтацію, а військовому командуванню - ставити питання про неї. Гомосексуалісти вважали закон лицемірним і всі ці роки вимагали реалізації права вільно говорити про свою орієнтацію, нехай навіть і на службі. Починаючи з 20 вересня, сексуальна орієнтація не може бути підставою для відмови в праві служити у військах.

На підготовку військових до змін Пентагону знадобилось більше півроку.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Телеканал BBC потрапив у скандал з гомосексуалістами (ФОТО)

З метою моральної підготовки військовослужбовців заступник міністра оборони з питань персоналу і боєготовності Кліффорд Стенлі підготував посібник, що інформує всіх співробітників про зміни. У документі була наведена інформація про суть змін і про зразкові терміни реалізації закону.

У понеділок представник Пентагону Джордж Літтл запевнив журналістів, що тепер війська до нововведень повністю готові.

"Про це всі знають уже давно. Ми пройшли через процес засвідчення закону. Ні в кого не повинно бути враження, що ми не готові. Ми готові до скасування обмежень. Війська знають про те, що так буде, їх до цього готували. У пресі пишуть про це вже багато місяців. Тому 20 вересня ні для кого не є сюрпризом ", - підкреслив Літтл.

Зараз ви читаєте новину «Геї та лесбіянки зможуть "відкрито" служити у збройних силах США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути