вівторок, 23 червня 2020 19:06

ДБР провело обшуки в Одеській міськраді

  ДБР прийшло з обшуком до Одеської мерії. Фото: ДБР
ДБР прийшло з обшуком до Одеської мерії. Фото: ДБР

Робітники Державного бюро розслідувань проводять обшуки в Одеській мерії у справі закупівлі безкоштовних онлайн-підручників на 13 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"В рамках розслідування кримінального провадження за фактом закупівлі онлайн-підручників, які були у вільному доступі, проводять 16 санкціонованих судом обшуків за місцем роботи і мешкання осіб, що можуть бути причетними до зазначеного злочину", - сказано у повідомленні.

  ДБР прийшло з обшуком до Одеської мерії. Фото: ДБР
ДБР прийшло з обшуком до Одеської мерії. Фото: ДБР
  ДБР прийшло з обшуком до Одеської мерії. Фото: ДБР
ДБР прийшло з обшуком до Одеської мерії. Фото: ДБР

Раніше повідомлялося, що 18 червня 2018 року чиновники Департаменту економічного розвитку Одеської міськради на підставі недостовірних даних оголосили та провели тендер на закупівлю онлайн-підручників. У результаті тендеру приватні підприємства уклали договір та провели оплату послуг на суму 13 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумка з грошима і зброя - опублікували відео з місці вбивства поліцейського

Приватне підприємство, яке було визнано переможцем тендеру, "надало доступ" до ресурсу з підручниками, які перебували у вільному доступі на сайті Міністерства освіти.

"2019 року посадові особи повторно внесли завідомо недостовірні відомості щодо ефективності реалізації вказаної програми та внесли відповідні зміни до Міської цільової програми підтримки інвестиційної діяльності на території міста Одеси на 2019-2021 роки з питань потреби фінансування вказаних заходів", - зазначається в повідомленні.

Слідчі встановили, що посадові особи залучали до проведення тендерів людей, які забезпечували завищення вартості послуг.

В подальшому бюджетні кошти привласнювались шляхом Далі, кошти перераховували на рахунки підконтрольних суб'єктів господарювання та розподіляли між учасниками схеми.

Народного депутата Верховної Ради України VIII скликання звинувачують у незаконному отриманні з держбюджету більше 700 тис. грн компенсації за оренду житла.

Зараз ви читаєте новину «ДБР провело обшуки в Одеській міськраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути