четвер, 15 жовтня 2009 18:07

Французька газета "пронюхала" про напад Ізраїлю на Іран

Французька газета "пронюхала" про напад Ізраїлю на Іран

Сатирична французька газета Le Canard Enchaine повідомила про майбутній напад Ізраїлю на Іран. Як повідомляє ізраїльська радіостанція "Коль Ісраель", видання опублікувало ці відомості у випуску від 15 жовтня, електронна версія якого ще не з"явилася в мережі.

За відомостями французької газети, Ізраїль замовив у французьких виробників пайки, призначені для бійців елітних підрозділів. Крім того, високопрофесійним військовослужбовцям, які знаходяться за кордоном, негласно наказано повернутися до Ізраїлю. Le Canard Enchaine припускає, що напад запланований на грудень 2009 - січень 2010 року.

Видання також повідомляє, що під час нещодавнього візиту до Франції начальник штабу збройних сил Ізраїлю генерал ГабіАшкеназі заявив, що Ізраїль не планує бомбити Іран, але може послати туди бійців для наземної операції. Журналісти визнали, що Ашкеназі мав на увазі саботаж і можливі вбивства керівників підприємств, що здійснюють іранську ядерну програму.

Слід зазначити, що видання Le Canard Enchaine ("Ланцюгова качка") вважається одним з найбільш незалежних популярних громадсько-політичних видань у Франції. Газета неодноразово виявлялася в центрі скандалів, зокрема через журналістські розслідування її співробітників.

Нагадаємо, у вересні стало відомо про існування на території Ірану другої фабрики зі збагачення урану. Раніше Тегеран приховував її споруду, хоча представники американських спецслужб стверджують, що знали про це підприємство три роки.

Ізраїль, а також міжнародні організації підозрюють Іран в прагненні до володіння ядерною зброєю. Через це на Іран були накладені численні санкції. Офіційні особи в Тегерані стверджують, що програма носить виключно мирний характер, і неодноразово заявляли, що не відмовляться від неї.

Ізраїль розглядає Іран як загрозу своїй безпеці. У пресі впродовж останніх декількох років неодноразово з"являлися повідомлення про те, що Ізраїль готує напад на іранські оборонні підприємства, зокрема бомбардування заводів силами ВПС.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Французька газета "пронюхала" про напад Ізраїлю на Іран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути