понеділок, 24 травня 2010 17:54

Франція просить Інтерпол допомогти в розслідуванні крадіжки картин

Франція просить Інтерпол допомогти в розслідуванні крадіжки картин

Франція офіційно звернулась до Інтерполу з проханням про допомогу в розслідуванні крадіжки картин з паризького Музею сучасного мистецтва. Французька влада підозрює, що п'ять викрадених творів уже покинули країну.

У свою чергу Інтерпол оповістив свої представництва в 188 країнах про викрадення, а також вніс інформацію про зниклі картини до своєї бази даних вкрадених творів мистецтва.

Про злочин дізнались рано вранці 20 травня, коли співробітники музею виявили розбите вікно. З музею зникли п'ять робіт: "Голуб з зеленим горошком" (1912) Пабло Пікассо, "Пастораль" (1905) Анрі Матісса, "Олива поблизу Естака" (1906) Жоржа Брака, "Жінка з віялом" (1919) Амедео Модільяні і " Натюрморт з підсвічниками "(1922) Фернана Леже. Їхню загальну вартість оцінюють у 100 мільйонів євро. Так, вкрадений Пікассо оцінюється приблизно в 23 мільйони, а Матісс - у 15 мільйонів євро.

Камери спостереження зафіксували одного злочинця, який проник до музею. На те, щоб забрати картини, йому знадобилося близько 15 хвилин. Чи були у злодія спільники, невідомо. Раніше ЗМІ писали, що викрадач зміг пробратися в будівлю, оскільки сигналізація була зламана і чекала на ремонт ще від кінця березня.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Франція просить Інтерпол допомогти в розслідуванні крадіжки картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути