Ексклюзиви
четвер, 10 вересня 2009 13:27

Флагмана ЧФ Росії після пожежі відправили на ремонт до Миколаєва

Флагмана ЧФ Росії після пожежі відправили на ремонт до Миколаєва
Флагман Чорноморського флоту РФ, ракетний крейсер "Москва", на якому днями сталася НП (за одними даними - вибух, за іншими - пожежа), відбуксирують для ремонту до Миколаєва. Про це, посилаючись на анонімні джерела, пише "Комерсант-Україна". Як відзначає видання, корабель буде відремонтований на кораблебудівному заводі імені 61 комунара.

НП на крейсері "Москва" сталася 7 вересня. В наступні дні в ЗМІ з"явилася інформація про те, що це був вибух. Агентство УНІАН, зокрема, посилаючись на джерело, близьке до ЧФ, повідомило, що мова йде про "вибух допоміжного котла" і подальшу пожежу. При ліквідації пожежі, за даними джерела, постраждали 10 моряків.

У свою чергу, видання "Флот 2017", посилаючись на власні джерела в ЧФ, стверджувало, що вибуху не було, а була тільки пожежа, в результаті якої дійсно постраждали моряки.Офіційні джерела повідомлення про пожежу і вибух не підтверджували. Представник прес-служби ЧФ Андрій Крилов заявив, що "на крейсері все нормально". Інформація про вибух, за його словами, не відповідає дійсності.

Тим часом джерело РІА Новости в штабі ВМФ Росії заявило, що паровий котел в машинному відділенні ракетного крейсера все-таки вибухнув. Декілька членів команди, за його словами, отримали опіки. Джерело відзначило, що вибух, згідно основної версії, стався у зв"язку з витоком пари з контура котла. "Ленте.Ру" у прес-службі ВМФ заявили, що на кораблі мало місце всього лише "задимлення" в одному з відсіків.

Ракетний крейсер "Москва" був побудований на миколаївському кораблебудівному заводі, на озброєння його прийняли в середині 1980-х років. Корабель оснащений пусковими установками протикорабельних ракет "Вулкан", двома 130-міліметровими гарматами і шістьма шестиствольними 30-міліметровими артустановками, а також зенітно-ракетним і протичовновим озброєнням. Екіпаж крейсера складає 510 осіб, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Флагмана ЧФ Росії після пожежі відправили на ремонт до Миколаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути