субота, 10 лютого 2018 22:05

Фейгін пояснив, чому росіяни вірять в брехню про Україну

Фейгін пояснив, чому росіяни вірять в брехню про Україну
Російський політик і адвокат Марк Фейгін. Фото: Детектор медіа.

Росіяни вірять у найнеймовірніші фейки кремлівської антиукраїнської пропаганди і відмовляються сприймати альтернативну інформацію.

Таку думку "Обозревателю" висловив російський адвокат Марк Фейгін.

"Російські обивателі в своїй більшості перетворилися на абсолютно зомбоване стадо, яке тішить своє нещасне травмоване самолюбство за рахунок ненависті до сусідів, перш за все, до українців", - констатував він.

"Це тотальна біда. А все чому? Тому що їм потрібно тішити своє хворе брехливе неправильно зрозуміле національне самолюбство, яке полягає у тому, що ворог - а ворога вони обирають довільно - повинен бути знищений повністю".

"Зі свідомості росіян після всіх подій початку 1990-х років, коли впала комуністична ідеологія і впав Радянський Союз, так і не був остаточно витравлений елемент, який має імперську природу. А це повинно було бути витравленим - зі знесенням пам'ятників, з нормальним судом над КПРС, а не тим, який був, із законами про декомунізацію накшталт тих, які прийняті в Україні", - продовжив адвокат.

Антиукраїнську пропаганду і імперську риторику він порівняв з знеболюючим. "Коли у вас щось болить, і вам на рану кладуть знеболююче, ви відразу кажете: "О, як добре, яке полегшення!"

Таким чином, "тут проконає будь-яка брехня - і розіп'ятий хлопчик в трусиках", оскільки "це лягає на цю травмуючу ділянку їхньої свідомості, яка відповідає за те, що називається імперською величчю. Їм дуже добре від цього. Їм не треба замислюватися, правда це чи ні", - запевнив Фейгін.

При цьому претензії до України та інших пострадянських країн зводяться до наступних: "Всі, хто відвалили від Радянського Союзу-виродки, нацисти, продажні тварюки, а тим більше українці, оскільки вони слов'яни, такі ж, як і росіяни, і вони нас зрадили, продали проклятому бичку, Америці, Заходу тощо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова кремлівська байка: "карателі" ґвалтують дітей і заживо закопують їх у землю

Він також звернув увагу на приголомшливий факт: "Ви можете запропонувати їм інтернет, який є вільним і де можна все перевірити ще раз, а також інші джерела. Підключити те ж західне телебачення, вивчити мови. Але вони не будуть цього робити. Коли немає альтернативних джерел інформації, як в Північній Кореї, це ще можна виправдати. "Ви знаєте, нам не говорили правди". Але зараз не так. Зараз можна поїхати в Україну і подивитися, як там "вбивають росіян" на вулицях. Люди цього вже не хочуть, це наступна стадія".

Зараз ви читаєте новину «Фейгін пояснив, чому росіяни вірять в брехню про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути