неділя, 09 червня 2019 10:25

Федорин день: що заборонено робити сьогодні

Федорин день: що заборонено робити сьогодні
clutch Федорин день: чим варто зайнятися в цей день

Сьогодні 9 червня відзначають народне свято Федорин день. Православні християни пов'язують свято із вшануванням мучениці Феодори Олександрійської.

Феодора жила в III–IV століттях у місті Олександрія. Під час гоніння християн дівчина відкрито визнала свою віру і відмовилася проводити язичницький ритуал, пишет znaj.

Крім того, вона вирішила на все життя залишитися незайманою і присвятити себе Богу.

У покарання за віру Феодору відправили у будинок розпусти, але її врятував християнин Дідім. Він переодягнувся у жіночий одяг і дозволив мучениці втекти. Коли про це дізнався правитель Олександрії, він наказав убити Дідіма, але Федора запропонувала в замін себе. Однак, язичники відрубали голови обом і спалили тіла.

У народі вважалося, що в Федорин день потрібно неодмінно багато працювати: "Все зроблене повернеться сторицею, а прогуляне - сорницей".

Господині залишали домовику частування з каші, молоко або печиво, щоб задобрити його.

Вважалося, що в Федорин день заборонено сваритися і лихословити. Крім того, не можна "виносити сміття з хати", тому що, замітаючи підлогу, можна вимести щастя. Заборонено також брехати, тому що від цього постраждає сам пліткар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коктейлі, "Гуцулка Ксеня" і танго: чим дивують на оперному фестивалі

Також сьогодні багато країн відзначають День друзів.

Друзі — це найближчі люди для кожного, тому Міжнародний день друзів можна вважати днем любові до друга. Здавна дружба вважалася високою людською цінністю. Багато мислителів говорили, що у двох друзів одна душа на двох.

Молодик 3 червня – перший літній молодик цього року. У цей день можна займатися нескладною роботою і завершувати незакінчені справи. Налагоджувати зв'язки та розширювати авторитет.

У молодик краще не залишатися на самоті та не сваритися з близькими. Не варто ділитися планами зі сторонніми та беззастережно вірити людям. Шкідливо прив'язуватися до речей і людей. Така залежність може обернутися занепадом сил і відчуттям неповноцінності. Не робіть великі покупки та не будьте легковажними в грошових питаннях.

Зараз ви читаєте новину «Федорин день: що заборонено робити сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути