середа, 24 грудня 2008 10:50

Ево Моралес розповів, що його хотіли убити чотири або п"ять разів

Ево Моралес розповів, що його хотіли убити чотири або п"ять разів

Президент Болівії Ево Моралес розповів, що за все життя його хотіли убити чотири або п"ять разів, ще в ті часи, коли він очолював рух "кокалерос" - селян, які займаються вирощуванням коки.

Як повідомив глава держави у вівторок на зустрічі з іноземними журналістами, він не хотів, щоб громадськість знала про розкриту нещодавно змову опозиції з метою його фізичного усунення.

Проте після того, як венесуельський лідер Уго Чавес у неділю повідомив про це народу в своїй традиційній недільній телепрограмі, він також вирішив, що громадськість повинна знати про це.

Міністр закордонних справ Болівії Альфредо Радо в понеділок розкрив подробиці плану замаху на голову держави, яку планувала опозиція. За задумом супротивників президента Моралеса, замах повинні були зробити селянин або виходець з простого народу, перед якими Ево Моралес практично щодня виступає на мітингах.

Таким чином вони розраховували притупити пильність охорони президента. Змовники збиралися переконати виконавця вбивства в тому, що Ево Моралес зрадив інтереси народу і пообіцяти йому велику винагороду.

За словами болівійського лідера, спочатку опозиція хотіла усунути його від влади законним шляхом на референдумі про довіру голові уряду, в ході якого він отримав переконливу перемогу, набравши 67% голосів громадян.

Потім його супротивники почали влаштовувати масові безлади в країні і також зазнали поразки. "Що ще залишалося правим екстремістам?" - поставив питання Ево Моралес. І сам на нього відповів: "Спробувати позбавити мене життя", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Ево Моралес - індієць, який є першим високопоставленим представником корінного населення Америки, який живе на території Болівії більш, ніж 400 років із часів іспанської колонізації.

Він - виходець з бідної селянської сім"ї, якому не вдалося здобути середню освіту. Моралес пройшов шлях до політичної еліти, прийшовши з самих низів. Моралес очолював рух "кокалерос" - селян, які займаються вирощуванням коки. У липні він заявив, що знову готовий зайнятися вирощуванням коки, якщо не отримає підтримки населення своєї країни.

Зараз ви читаєте новину «Ево Моралес розповів, що його хотіли убити чотири або п"ять разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути