четвер, 22 березня 2018 07:22

Є криза, буде катастрофа: в Польщі заговорили про погіршення взаємин з Україною

Є криза, буде катастрофа: в Польщі заговорили  про погіршення взаємин з Україною
У взаєминах між Польщею та Україною криза, і попереду назріває катастрофа. Такі прогнози поьського історика. - Фото - lviv1256.com

На сьогоднішній день у відносинах між Польщею та Україною криза, і попереду назріває катастрофа. Про це заявив польський історик і публіцист Єжи Таргальський,

За його словами, в Польщі з моменту, коли почалася криза у відносинах між Польщею та Ізраїлем і єврейськими колами в США, почалася робота над створенням російської націоналістичної, антисемітської, антиукраїнської, антиамериканської партії, яка закликатиме до союзу з Росією проти США і НАТО, передає "Польське радіо".

Таргальський вважає, що якщо уряд країни не відреагує на цю загрозу вчасно, то в Польщі з'явиться потужна проросійська сила, яка відбере велику частину електорату партії "Право і справедливість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща вкотре підклала українцям свиню

Історик зазначив, що зараз у польській політиці проросійський фактор стає все сильнішим і знаходить підтримку серед польського суспільства.

"Ситуація, яку ми маємо зараз, назрівала два роки. Партія влади не подбала про те, щоб не допустити розброду антиукраїнських настроїв, оскільки побоюється втратити голоси націоналістично налаштованих виборців. На думку лідерів партії, якщо будуть поступатися, їм вдасться зберегти контроль", - сказав експерт, уточнивши, що це помилкова оцінка ситуації.

Таргальський підкреслив, що зараз потрібні рішучі кроки, але урядова партія на це не здатна.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про заборону пропаганди "ідеології українських націоналістів". Його офіційна назва — "Про Інститут націо­нальної пам'яті". Документ значно розширює повноваження цієї установи у справах, які в Польщі називають "злочинами проти польського народу та його доброго імені". Закон запроваджує штраф і тюремне ув'язнення терміном до трьох років за заперечення злочинів українських націоналістів. А також забороняє говорити про злодіяння польського населення в період Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Є криза, буде катастрофа: в Польщі заговорили про погіршення взаємин з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути