Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 17:09

Якщо довіра до нової влади не виправдається, суспільство впаде у тотальну депресію

Якщо довіра до нової влади не виправдається, суспільство впаде у тотальну депресію
Ірина Бекешкіна: новій владі варто зосередити свою увагу на антикорупційній реформі. Дуже важливий соціальний блок. Це - медична, пенсійна реформи. Українці також вимагають змін у правоохоронній системі, люстрації та посилення армії. Фото: 5 канал

На президентських виборах з абсолютним відривом переміг Володимир Зеленський. Його виборці радіють цьому, покладають на нього великі сподівання. Це - загальноукраїнська ейфорія.

Говорить для Gazeta.ua директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, коментуючи опитування, згідно з яким 60,5% українців вірять в успіх реформ в Україні. 59% - готові заради цього терпіти матеріальні труднощі. Такого високого показнику не було останні кілька років.

"Значно більше людей після виборів вірять, що Україна зможе подолати труднощі. Збільшилась також кількість тих, хто свідомо готовий затягти паски і терпіти певні особисті фінансові проблеми задля вдалого реформування країни. З одного боку дуже добре, коли суспільство підтримує зміни, що буде ініціювати президент, уряд. У реформи більше шансів бути успішною, коли її підтримують люди. З іншого боку, якщо такі великі сподівання не справдяться, українці швидко втратять довіру і суспільство може впасти у тотальну депресію.

Тож новій владі варто зосередити свою увагу на антикорупційній реформі. Дуже важливий соціальний блок. Це - медична, пенсійна реформи. Українці також вимагають змін у правоохоронній системі, люстрації та посилення армії", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому українці знову повірили в реформи

За її словами, після виборів нова влада не матиме багато часу для початку реформування країни.

"У 2005 році українці так само дуже багато очікували від Віктора Ющенка. За кілька місяців ця ейфорія спала. Якщо почнуть робити необхідні перетворення до кінця року і люди побачать перші результати, позитивні очікування вдасться зберегти. В іншому випадку буде розчарування", - додає Ірина Бекешкіна.

60,5% суспільства вірять в успіх реформ в Україні. У той же час 34% українців - ні. Притому, що 23% з них все ж мають певну надію на краще і лише 11% повністю впевнені у негативному результаті. 6% не визначились за своїм ставленням.

Зараз ви читаєте новину «Якщо довіра до нової влади не виправдається, суспільство впаде у тотальну депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути