середа, 10 червня 2015 12:10

Експерти дослідили повітря через вибухи на нафтобазі під Васильковом

Експерти дослідили повітря через вибухи на нафтобазі під Васильковом

Викиди шкідливих речовин в атмосферу у зв'язку з пожежею на нафтобазі у Васильківському районі Київської області не перевищують норму. Про це заявляє директор департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації Володимир Циба.

"Було проведено нараду екологічного штабу, і за даними аналізу на 8.00, ситуація стабільна, викиди не перевищують норму", - сказав він.

Циба спростував заяви громадських організацій, які, за його словами, нагнітають ситуацію, і заяву київської міської влади, що в столиці перевищені допустимі норми.

"Це, швидше, через загазованість у Києві, яка до сьогоднішньої ситуації не має відношення", - сказав він.

Директор департаменту екології Київської ОДА повідомив, що з прилеглих сіл надходять скарги від громадян на те, що у них виникають алергічні прояви та утруднення дихання.

"Звичайно, ці питання будуть виникати, тому що якісь викиди в атмосферу є. І прохання до людей дещо обмежити пересування, перебування на вулиці або забезпечити себе пов'язками", - зазначив він.

У свою чергу виконуючий обов'язки головного санітарного лікаря Київської області Олександр Чепурний зазначив, що станом на 9.00 середи перевищення забруднення атмосферного повітря основними інгредієнтами, які виділяються при горінні нафтопродуктів, не зафіксовано, показники на рівні 20-30% від гранично допустимої концентрації для повсякденного життя .

"Відзначається певне наростання, але воно значно менше гранично допустимої концентрації, в межах сотих показників", - пояснив він.

Чепурний також повідомив, що в середу були відібрані проби ґрунту на вміст солей важких металів, результати будуть отримані до кінця дня четверга.

В.о. головного санлікаря області зазначив, що після виникнення даної ситуації почався моніторинг Васильківського району, зараз він проводиться в населених пунктах Київської області, зокрема у Василькові, Білій Церкві, Фастові, Боярці та прилеглих до Києва територіях.

Чепурний також вказав, що дим не йшов у напрямку столиці, тому в Києві не може бути перевищення показників забруднення повітря у зв'язку з виниклою надзвичайною ситуацією.

Нагадаємо, що увечері 8 червня у Київській області на території нафтобази під Васильковом виникла пожежа, яку й досі не можуть загасити. Пожежа супроводжувалася вибухами цистерн з паливною речовиною. Вогонь перекинувся на ліс. Внаслідок надзвичайної події загинули 4 людей, ще 12 - постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Експерти дослідили повітря через вибухи на нафтобазі під Васильковом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути