неділя, 03 січня 2016 21:26

Експерти Bellingcat назвали імена російських військових, причетних до краху MH17

Експерти Bellingcat назвали імена російських військових, причетних до краху MH17
Фото: pravda.ru

Експертно-журналістська група Bellingcat, що розслідує військові злочини за відкритими джерелами, скоротила перелік причетних до авіакатастрофи рейсу MH17 до 20 російських військових.

Про це в інтерв'ю NOS розповів засновник Bellingcat Елліот Хіггінс, передає "Дождь".

Як зазначається, доповідь, де містяться імена і фотографії російських військових, які, на думку групи, причетні до краху MH17, два тижні тому був наданий голландської прокуратурі. Доповідь передадуть розслідувальній групі, яка займається пошуком винних в аварії рейсу Малайзійських авіаліній.

"Прокурор розповів, що отримав дані від Bellingcat. Вся інформація пройде через розслідувальну групу і, в разі необхідності, буде включена в кримінальне розслідування", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Bellingcat працює з розслідувальної групою, куди входять представники Голландії, Бельгії, Малайзії, України та Австралії.

У минулому році учасникам Bellingcat вдалося встановити, що до краху MH17 причетний батальйон 53 системи повітряної захисту з Курська. Один з них — Сергій М., командир бригади. Також згадуються Дмитро Т. і дев'ять лейтенантів, які перебували в "Буку" в день аварії літака. У розслідуванні йдеться і про "дуже досвідчених солдатів", які вміють керувати установкою.

Раніше, 13 жовтня був опублікований текст доповіді Міжнародної комісії по катастрофі "Боїнга". У ньому говорилося, що рейс MH17 був збитий ракетою з "Бука" серії 9М38 з бойовою частиною 9М314М.

Нагадаємо, катастрофа Boeing 777 сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули 298 осіб - всі, хто знаходився на борту.

Зараз ви читаєте новину «Експерти Bellingcat назвали імена російських військових, причетних до краху MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути