неділя, 23 грудня 2018 21:11

Екс-міністр оборони назвав винних у ситуації з українськими моряками

Екс-міністр оборони назвав винних у ситуації з українськими моряками
Російські окупанти захопили українські кораблі. Фото: dt.ua

Ті, хто ухвалював рішення, внаслідок яких українські моряки потрапили до російських в'язниць, мають понести відповідальність.

"Перехід морем групи бойових кораблів, катерів. Таке рішення ухвалюється на рівні штабу ВМС Генерального штабу. Там повинні були передбачити всі можливі наслідки і варіанти. Що це за рішення, у результаті якого 24 моряки перебувають у СІЗО в Москві, а кораблі незрозуміло де? Ви тільки задумайтеся про можливу долю наших моряків! Якщо їм "впаяють" по 6 років і відправлять кудись за Тюмень, де люди з "промитими" мізками - хто звідти повернеться? Про такі наслідки ті, хто приймав рішення, думали?" - сказав екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук в інтерв'ю на "112 Україна".

"Росія вчинила тяжкий злочин. Вона неприховано атакувала наші кораблі в тому місці, де наші військові кораблі відчували себе захищеними усіма існуючими у світі законами. Кораблі наші, не порушуючи нічого, попереджаючи, йшли на свою базу. Слова Путіна, що це не військові, а прикордонники... Прикордонники - військовослужбовці!" - зазначив колишній міністр оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські моряки отримують передачі

Нагадаємо, вранці 25 листопада українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдовий буксир "Яни Капу" здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполя. Поблизу Керченської протоки їх перехопили чотири прикордонні кораблі РФ.

Російський прикордонний корабель "Дон" протаранив буксир "Яни Капу", а потім росіяни відкрили вогонь на ураження і захопили українські судна та 24 члени екіпажів. Всі вони зараз перебувають у СІЗО в Москві і заявляють про те, що є військовополоненими. Росія звинувачує моряків у незаконному перетині кордону.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр оборони назвав винних у ситуації з українськими моряками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути