Ексклюзиви
пʼятниця, 15 травня 2009 15:25

Економіка єврозони впала до мінімуму 1995 року

Економіка єврозони впала до мінімуму 1995 року
ВВП єврозони в першому кварталі 2009 року впав на 2,5 відсотка порівняно з попереднім кварталом. Про це йдеться в офіційному прес-релізі, опублікованому на сайті Євростату. Спад в економіці єврозони в січні-березні поточного року став максимальним за останні 13 років - з моменту початку збору даних по ВВП в 1995 році.

Варто відзначити, що ВВП ЄС також впав на 2,5 відсотка порівняно з попереднім кварталом. Нагадаємо, що ВВП єврозони в четвертому кварталі 2008 року впав на 1,6 відсотка порівняно з попереднім кварталом, а всього ЄС - на 1,5 відсотка.

Економіка єврозони в першому кварталі 2009 року скоротилася на 4,6 відсотка в порівнянні з тим же періодом минулого року, а всього регіону - на 4,4 відсотка. У першому кварталі статистика зафіксувала зниження на 1,4 відсотка, як в єврозоні, так і в самому ЄС.

Згідно з прогнозом МВФ, ВВП єврозони скоротиться цього року на 4,2 відсотка, що стане найгіршим показником в післявоєнній історії.

Через кризу Європейський Центробанк почав різко знижувати базову ставку рефінансування, намагаючись уникнути ще більшого спаду в економіці. Зараз ставка знижена до 1,25 відсотка, що є найбільш низьким значенням за весь час, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Економіка єврозони впала до мінімуму 1995 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути