неділя, 15 серпня 2021 15:28

Дрифт у центрі Києва, пожежі в Європі і посуха в світі - як минув тиждень у фото
11

Чим жила Україна і світ — у щотижневій фотопідбірці Gazeta.ua.

Події в Україні

Резервісти Збройних сил територіальної оборони провели військові навчання у Києві 9 серпня

Автор: Reuters
 

Під Офісом президента Володимира Зеленського на вул. Банковій, 11, облаштували новий дитячий майданчик у стилі робіт української художниці Марії Приймаченко. У соцмережах споруду розкритикували.

Автор: Укрінформ
 

Архітектори Володимир Мельниченко й Ада Рибачук 13 років працювали над Стіною пам'яті на Байковому цвинтарі в Києві – меморіалом завдовжки 213 метрів і висотою від 4,5 до 16 метрів. Радянська влада наказала залити її бетоном. Через 10 років у незалежній Україні скасували рішення про ліквідацію пам'ятки й рекомендували відновити її. Перший фрагмент монументального комплексу відкрили 18 травня 2018-го

Автор: УНІАН
 

В Одеському художньому музеї попрощалися з художником 59-річним Олександром Ройтбурдом. Помер 8 серпня після важкої хвороби. Наприкінці 2017 року виграв конкурс на посаду директора музею. 4 вересня 2019-го депутати вирішили звільнити його, але за три дні одесити влаштували акцію під мерією з вимогою поновити Ройтбурда на посаді.

Автор: УНІАН
 

В історичному центрі Києва, на Софійській площі, відбувалися рекламні зйомки компанії Red Bull з використанням екстремальних елементів. Два авто дрифтували на великій швидкості у пішохідній зоні. У КМДА заявили, що не давали дозволів на проведення цих зйомок. Пізніше збитки оцінили у 50 тис. грн. Реп-співачка Alyona Alyona була присутня під час зйомки. Бруківку відмивали волонтери. У компанії заявили, що замовили також прибирання у приватній клінінговій компанії.

Автор: Сергій СТАРОСТЕНКО
 

Події в світі

Двох лелек привезли до центру термінової ветеринарної допомоги у столиці Греції Афінах. Вогонь дістався до північної околиці міста. Пожежі почалися через спеку і посуху. Гасити вогонь допомагають українські пожежники.

Автор: Reuters
 

Річард Амбасса Мбассіга оглядає дерева какао на своєму полі у селі Нкенге в Камеруні. Регіон дуже постраждав від посухи.

Автор: Reuters
 

У ніч з 12 на 13 серпня припав пік метеорного потоку Персеїди. Яскравий зорепад добре було видно у пустелі Негев у Ізраїлі. Щорічно зорепад можна спостерігати зі сторони сузір'я Персея.

Автор: Reuters
 

У німецькій землі Рейнланд-Пфальц повінню змило дорогу. Через стихію на заході Німеччини у липні загинули щонайменше 163 людини. Негода призвела до затоплення кількох підприємств.

Автор: GettyImages
 

Моделі йдуть по вулиці під час показу мод "Весна/літо 2022" у столиці Данії Копенгагені.

Автор: GettyImages
 

Фермери сушать помідори у повіті Хошуд Баянгол-Монгольського автономного округу у Китаї.

Автор: GettyImages
 
Зараз ви читаєте новину «Дрифт у центрі Києва, пожежі в Європі і посуха в світі - як минув тиждень у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути