субота, 28 вересня 2013 00:51

Донецькі боксери не дали викинути на вулицю сім'ю легенди радянського спорту
30

Фото: Фото і відео: Тетяна ЗАРОВНА

Чемпіона СРСР з боксу 60-річного Владислава Засипка, його дружину Наталію, їх дорослу прийомну дочку Ольгу та їх домашніх вихованців сьогодні намагалися викинути на вулицю державні виконавці в Донецьку.

На захист ветерана виступили близько 40 чоловік - колишні колеги, учні спортсмена і сусіди. Вони загородили вхід в квартиру, вимагаючи відкласти виселення і дозволити сім'ї оскаржити рішення Київського районного суду Донецька, винесене заочно в липні цього року.

/media/video/518515/4_518515.mp4

В процесі виселення у Наталії Засипко стався гіпертонічний криз. Дружину боксера відвезла "швидка". Адвокат Засипка звернувся до виконавців з клопотанням про призупинення виконавчого провадження у зв'язку з терміновою госпіталізацією Наталії Засипко.

/media/video/518515/3_518515.mp4

Боксер виступив поручителем за кредитним договором, який уклала з банком "Фінанси і кредит" сестра його дружини в 2006 році. Вийшло так, що позичивши приблизно 65 тисяч доларів, жінка змогла сплатити банку лише близько 35$ тисяч. Сама вона пояснює ситуацію тим, що курс долара під час кризи піднявся в 2 рази, а банк відмовився піти на зустріч і навіть підвищив процентну ставку.

За умовами кабального договору вже через 5 років позичальниця виявилася винна близько 120 тисяч доларів. З цієї суми 51 тисячу складає пеня і 27 тисяч доларів - комісійні. Трикімнатну квартиру Засипка в центрі Донецька банк продав за ціною нижче ринкової - приблизно за 50 тисяч доларів. Купувальницею стала громадянка Вікторія Мороз, яку боржники називають сестрою першого заступника прокурора Донецької області.

/media/video/518515/1_518515.mp4

- Рішення суду, яке виконують представники юстиції, не набрало чинності, - вважає адвокат Дмитро Стукаленко, - Ми подали заяву про перегляд заочного рішення, у нас є ще 10 днів, щоб подати апеляцію.

- Як можна зробити бомжем таку людину - він для усієї країни справжній подвиг зробив. Ми збираємо підписи на його підтримку, хочемо події повернути в законне русло, - розповів Gazeta.ua Геннадій Матвеєнко, колишній державний тренер України з боксу.

- Чоловіка нокаутували... Забирають квартиру, яка здобута потом, адже це квартира-музей. Ми б теж хотіли її викупити, але прийняти участь у відкритих торгах нам не дали, - плаче Наталія Засипко.

- Продали квартиру без моєї згоди, без мого відома, і так я виявився на вулиці. Спасибі, що я сьогодні не наодинці зі своєю бідою, - стримуючи сльози, сказав ветеран спорту.

/media/video/518515/5_518515.mp4

За словами подружжя, вони готові виплатити новій хазяйці квартири витрачені нею на купівлю кошти, але та відмовляється йти на компроміс.

Владислав Засипко - перший українець, який став чемпіоном Європи. Він двократний чемпіон СРСР(1974 і 1975), призер першого чемпіонату світу в Гавані(1974), заслужений майстер спорту СРСР, 8 років був у збірній СРСР. Квартиру в Донецьку отримав у нагороду за свої досягнення.

Виселення Засипка відклали на 10 днів, після чого виконавці обіцяють здійснити примусове звільнення за допомогою спецназу.

/media/video/518515/2_518515.mp4

- Призупинити виконання судового рішення можна, маючи рішення про призупинення  виконавчих дій судом, який видав виконавчий лист. Суд може не лише призупинити, але і відкликати виконавчий лист. Так само підставою для призупинення може бути знаходження боржника у відпустці або на лікуванні в лікарні. Або на санаторному лікуванні, - пояснив представник Київського райуправління юстиції Никита Корнілов.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі боксери не дали викинути на вулицю сім'ю легенди радянського спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути